الإهداءات

الثلاثاء، 7 يوليو 2009

صينية البطاطس مع الباشاميل

صينية البطاطس مع الباشاميل



المقادير
نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى
الطريقة
- نعمل اللحم المفروم
بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته
حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه
بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات،
عددها يكفي لتغطية الصينية.
- لعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر
ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
نضع طبقه البشاميل

البطاطس كورناها و رصيناها فق البشاميل

و رشينا فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا

وهذا الشكل النهائى

وبالهنا والشفا

2 التعليقات:

doOdo_ يقول...

يمي شكلها جدا فزيعه يسلمو ياقمرررررر

ƦσσƦσσήą يقول...

يسلمو ياقمر

إرسال تعليق

ملحوظة: يمكن لأعضاء المدونة فقط إرسال تعليق.